Project is getting forward!

Viikonloppu lähestyy ja enää huominen ennen parin päivän vapaita. Huomenna meidän on tarkoitus ryhmissä esitellä aiheemme ja suunnitelmat, miten toteutus käytännössä tapahtuu. Lisäksi iltapäivällä vierailemme Iringan paikallisilla radiokanavilla. Odotan radiokanavavierailuja, koska juuri ennen lähtöämme Suomesta, näin A-Studio-ohjelmassa dokumentin, jossa suomalaiset toimittajat kävivät vierailemassa Tansanian itärannikolla paikallisessa radiossa ja meininki näytti leppoisalta. Pojat veti räppiä ja nauru raikasi.

Olemme yliopistolla parin päivän ajan edistäneet ryhmätöitä ja etsineet sopivaa aihetta sekä haastateltavaa. Ryhmät on jaettu viiteen. Minun ryhmässä on neljä henkeä ja muut ovat paikallisia opiskelijoita. Valitsimme (ainakin alustavaksi) tarinaksemme liikuntarajoitteisen tytön elämän Iringassa. Hän on pystynyt vaikeuksista huolimatta opiskelemaan ja elämään normaalia elämää. Maanantaina teemme haastattelun swahiliksi ja otamme valokuvat. Lopuksi editoinnin yhteydessä, lisäämme ymmärrettävän teksitityksen tai puhujan tarinalle. Tarkoitus on tuoda ajattelemisen aihetta suuremmasta kysymyksestä ”pienen ihmisen” tarinan kautta. Mitä olen muun Suomi-porukan kanssa jutellut, kaikilla on lähtenyt projektit edistymään. Muita aiheita on muun muassa perinteiset synnytystavat Tansaniassa ja paikalliset luonnonlääkkeet.

1403124_10152828388635132_2266817387270596375_o

Daladalat kuljettaa näppärästi koululta majapaikalle. Kyyti maksaa ainoastaan noin 30 senttiä!

Daladalat kuljettaa näppärästi koululta majapaikalle. Kyyti maksaa ainoastaan noin 30 senttiä!

Viime keväänä meillä oli kahden viikon mittainen ”Develeopment Journalism” -kurssi Turussa, jonka aikana meillä vieraili tansanialaisia, ghanalaisia ja namibialaisia opiskelijoita ja oppilaita. Kurssi opetti paljon kansainvälisten ryhmätöiden dynamiikasta ja vahvuuksista. Niiden lisäksi erilaisita lähtökohdista ja työtavoista johtuvat haasteet oat yleisiä. Isoin haaste on ehkä erilaiset aikakäsitykset ja ryhmien journalistismin perusasioiden lähtökohdat. Ryhmässä saattaa olla toisen vuoden opiskelijoita, kuten myös maisteriopiskelijoita. Myös maakohtaiset eroavaisuudet vaihtelevat, toisten vahvuudet löytyy toistaalta kuin meidän ja niin edespäin. Se on tietenkin myös vahvuus. Toivottavasti saamme tuotettua hyvät jutut niin, että mahdollisimman moni oppisi projektista ja kaikki jutut saisivat näkyvyyttä paikallismediassa, tietenkin myös Jocidin sivuilla.

Auringonlasku Iringassa. Kuva: Nella Rahkonen

Auringonlasku Iringassa. Kuva: Nella Rahkonen

Kuten jo alussa sanoin, viikonloppu lähestyy….Huomenna meidän on tarkoitus ensin illalla lähteä isommalla Suomi-porukalla syömään Mama Iringaan (paikallinen italialainen). Kampuksella on tällä hetkellä meidän lisäksi tietotekniikan opettaja Itä-Suomen yliopistolta, suomalaisen radiokanavan toimittaja vapaaehtoistyössä ja maantieteiden tutkija Turun yliopistolta, varmasti myös monia muita. Hauska kohdata näin toisella puolella maapalloa. Tämän jälkeen tarkoitus mennä katsomaan paikallisen yöelämän menoa koulukaverien kanssa. Tosin meillä on lähtö lauantaiaamuna klo 8 Ruahan kansallispuistoon ja viikonloppusafarille. Saimme huikean majoituksen safarilta:

http://www.mwagusicamp.com/

Meidän kaikkien eka vierailu safarilla ja telttamajoituksessa Afrikassa, ollaan aika innoissaan. Norsuja, kirahveja ja LEIJONAKUNINGAS!!

Innostunein reissuterveisin,

Nella

P.s Saatiin hetki sitten kuulla, että Suomen suurlähetystö Tansaniassa ja ulkoministeriö on kiinnostunut meidän projektista täällä. Voi olla, että saamme ensi viikolla Darista vieraita tänne. Lisäksi pääsemme kirjoittamaan projektista ulkoministeriön julkaisuun. Ilolla oletaan kyllä vastaan, tervetuloa!

Shortly in English

Project is getting forward!

The weekend is getting closer and after tomorrow we have a couple days freetime. Tomorrow we are supposed to present our subjects in groups and other plan how we do it in practice. In addition, in the afternoon we will visit the Iringa local radio stations. I look forward visiting there because just before we left from Finland I saw a document of Finnish journalists who were visiting local radio stations in east coast of Tanzania.

We have contributed our projects few days now. Groups are divided into five. My group has a four team members and the others are local students. Our story is of the girl who has physical differences. Despite od the difficulties she is studying and living the normal life here in Iringa. On Monday we will do interview in Swahili. The aim is to bring something to think about of the bigger issue. Other Finnish have said that their project has are also going forward. Other topics will be for example traditional childbirth in Tanzania and the local nature medicines.
Tomorrow evening we will have a dinner with bigger Finnish group here in IRinga. There are few other Finnish in University Campus too. Few are teaching there and one is making his research in Tanzania. Funny to meet on the other side of globe. After we have planed to go out with locals. On Saturday we are leaving to Ruaha National Park. Our first time in safari and we are so excited about it! Elephants, giraffes and for sure THE LION KING!!!

With the Trip Regards,
Nella

P.S We heard that Embassy of Finland in Tanzania and the Ministery of Foreign Affairs are interested in our project here. It might be that we will have guest here on the next week from Dar Es Salaam. Welcome!!!

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Project is getting forward!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s